Yekateringburg / Venäjä

Yekateringburg sijaitsee Euroopan ja Aasian rajalla. Se on Venäjän suurimpia kaupunkeja, asukkaita on lähemmäs 1,5miljoonaa. Kaupungissa on paljon teollisuutta ja mm. ex-presidentti Boris Jeltsin on täältä lähtöisin. Matkustaessani olen käyttänyt paljon Couch Surfingiä hyödykseni eli majoitun paikallisten ihmisten kodeissa. Yekaterinburgissa isännäkseni löytyi Aleks joka on ammatiltaan hieroja. Mainio kaveri, jolla on hyvä huumorintaju, tosin englannin kielen taito hänellä on huono, mutta se ei menoa haitannut!
Hieronta jäi Venäjällä väliin, mutta sitä vastoin jouduin hierontatöihin kahteen otteeseen Aleksin puoliksi pakottamana. Ei auttanut sanoa vastaan kivitalon kokoiselle Venäjän karhulle, joka on myös töissä paikallisen ravintolan turvallisuus päällikkönä! Hinta 60min hieronnalle oli 500 ruplaa eli noin 12.50euroa.
Hieronnasta teki mielenkiintoisen se että suoritimme sen kimpassa ns. 4-käden hierontana. Eipä ole ennen tullut kokeiltua, mutta tapa on Venäjällä kuulemma suosittua. Asiakkaita oli siis 2 ja molemmissa käytettiin samoja tekniikoita. Toinen asiakas hierottiin Spa:ssa ja toinen kotona. Hieronta oli perinteistä Venäläistä hierontaa. Pyrin siis seuraamaan mitä Aleks vastapuolella pöytää teki. Sivelyä laajoilla otteilla kämmenillä ja sormilla, joissa tempo on todella nopea. Välillä erikoista nyppelyä. Voimaa ei mielestäni juuri käytetty, mutta öljyä sitäkin enemmän! Toinen hieronnoista oli kestoltaan 90min. jossa hierottiin koko vartalo vatsa mukaan lukien.
Itselleni jäi hieronnoista todella rauhaton olo. Semmoista ihme hosumista se oli molemmilla kerroilla. Rentoutuminen ainakin minulle olisi mahdotonta. Myös 4-käden hieronta oli hämmentävää, eikä mielestäni millään lailla tehokkaampaa, päinvastoin. Kehon luonnollinnen liike estyy kun molemmat runttaavat samanaikaisesti molemmin puolin. Eikä varmaan auttanut, etten todellakaan pysynyt Aleksin vauhdissa!

Oli hieronnoissamme paljon samojakin asioita ja myös paljon hyvää, mutta enemmän negatiivinen maku käsittelyistä jäi. Käytimme myös aikaa siihen miten minä hieron. Ilmeisesti asiakas ja Aleks olivat tyytyväisiä, koska nyt hänen tekniikoihin kuulu myös ripaus suomalaista  urheiluhierontaa!
Pisteet 4/10. Lopuksi kysyin vielä miten paljon pallkasta pitää maksaa veroja? Vastaus oli huvittava: “En minä mitään veroja maksa. Fucking Putin”.

  Aleks ja yhden hengen höyrysauna kotihoitolasta.


 Höyrysaunassa!

Spa/ hierontapaikka

Teemu