Tutustu tiimiimme

SUHKin koulutusvastaava Mikko Virtala on tunnettu kasvo suomalaisessa fysioterapiassa. Entinen jalkapalloilija on nyt työnsä puolesta paljon tekemisissä huippu-urheilun kanssa ja ’Sissi’:n vastaanotolle saapuukin kirjava joukko eri urheilulajien edustajia. Mikko kertoo haastattelussa mm. sisäisestä koulutuksesta sekä SUHKin uusimmasta palvelusta, toimistotyöntekijän liike-analyysistä!

 

H:Tervetuloa haastatteluun Mikko! Miten talvi on mennyt?

MV: Kiitos! Oikein hyvin, kiirettä on pitänyt.

H: Olet pitkään ollut suomalaisessa fysioterapiassa mukana. Mikä on henkilökohtainen filosofiasi fysioterapiassa?

MV: Sanoisin, että ”etsi syy, älä seurausta”. Liian usein hoidetaan vain oiretta eikä oireen syytä.

H: Entäs missä näet urheiluhieronnan suurimmat hyödyt fysion näkökulmasta?

MV: Lihaskäsittelyn ammattitaito, jota fysioterapeuteilla ei aina ole. Siihen kun lisää fysioterapian maailmasta tutut kliiniset päättelyt ja harjoiteohjaus, niin lopputulos on hyvin kokonaisvaltainen! 

H: Olet SUHKin koulutusvastaava, mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

MV: Suunnittelen koulutukset ja vastaan niiden vetämisestä.  SUHKin hierojia koulutetaan jatkuvasti ja välillä hankitaan myös kouluttajia talon ulkopuolelta.

H: Mihin tähtäät koulutuksessa?

MV: Tehdä SUHKin hierojista yhä ammattitaitoisempia! Pyrin myös tuomaan työkaluja fysioterapiasta, jotta asiakkaan vaivoihin pystyttäisi entistä paremmin puuttumaan.

H: SUHK lanseerasi vastikään toimistotyöntekijän liike-analyysin. Mikä on tämän analyysin idea?

MV: Huippu-urheilussa on kauan testattu urheilijoita, koska heitä ei ole varaa pitää pois pelikentiltä. Haluamme analyysin avulla tuoda palan huippu-urheilua tavalliseen työmaailmaan, koska työntekijöiden sairauspoissaolot tulevat todella kalliiksi yritykselle! Analyysin tarkoitus on löytää mahdollisia ongelmia ennen kuin oireet esiintyvät, eli ennalta-ehkäistä TULES-vaivoista johtuvia poissaoloja.

H: Lopuksi jalkapallokysymys. Toimit alle 18-v. jalkapallomaajoukkueen fysioterapeuttina. Miltä näyttää mielestäsi Suomen jalkapallon tulevaisuus, onko uusia Litmasia tulossa?

MV: Ei Litmasia, mutta huippu-pelaajia kylläkin! Jalkapallo on muuttunut paljon viime vuosina, joten tämänkään takia ei tule uusia Litmasia.
 

Kiitos haastattelusta Mikko!