TUTUSTU TIIMIIMME: Teemu Honkanen

Tässä kuussa pääsemme tarkemmin tutustumaan Suomenojan Teemu Honkaseen! Teemu on pitkän linjan SUHKilainen, joka on ollut pitkään mukana, aina vuodesta 2009. Sympaattinen ja sosiaalinen Teemu harrastaa mm. jalkapallon peluuta, erilaisia maila-ja pallopelejä, ompelemista ja surffaamista.
H: Tervetuloa haastatteluun Teemu!
TH: Kiitos!
H: Olen kuullut että olet löytänyt uuden, mielekkään harrastuksen. Kerro tästä lisää!
TH:No, jos tarkoitat ompelemista, niin se on jo melkein puoli vuotta vanha harrastus. Kaikki lähti siitä, kun oltiin kaverin kanssa pelaamassa Yatzia ja otettiin pari olutta. Mietittiin samalla, että vaatteet on vähän tylsiä ja niitä tulisi piristää! Alussa lähtötaso oli tasan nolla, mutta pikkuhiljaa se siitä lähti! Olemme esimerkiksi tuunanneet t-paitoja, tehneet rusetit uuden vuoden tansseihin, kangaskasseja ja muita helppoja ompeluksia. Seuraavaksi on suunnitteilla salamatakki ja riippumatto!
H: Olet myös kovanluokan maalintekijä jalkapallokentillä ja Herrasmiehet-nimisessä joukkueessa. Jatkuuko maaliputki myös ensi kaudella?
TH:Varmasti jatkuu! Pöllytin viime vuonna verkkoa pariinkin otteeseen, toinen rankkarista ja toinen kauniisti tyhjiin parista metristä. Omalla seurallamme tulee nyt 10 vuotta täyteen, jota juhlitaan kesällä Gaalan muodossa. Olen yksi perustajajäsenistä ja edelleen toimin seuramme puheenjohtajana!
H: Tulit suoraan koulunpenkiltä SUHKiin (silloiseen EUHKiin) ja olet ollut seuraamassa yrityksen toimintaa ns. alusta asti. Miten päädyit tänne?
TH: Olen opiskellut Terhin ja Jarin (EUHKin perustajat) kanssa Suomen Urheiluhierontaopistossa, jossa olimme Jarin kanssa parina koko opiskeluvuoden. Fysioterapeuteiksi jatkoimme Terhin kanssa Stadiassa/Metropolia AMK:ssa. Olin ensimmäisen kerran EUHKilla ammatinharjoittajan vanhoissa tiloissa Matinkylässä. Valmistuttuani fysioterapeutiksi tein aluksi töitä kahdessa eri paikassa, kunnes lopulta siirryin kokonaan Suomenojan tiimiin.
H: Onko joku asia selkeästi muuttunut vuosien varrella?
TH: Onhan toiminta kasvanut paljon! Mutta näkisin että Suomenojan toiminta on jossain määrin samanhenkistä kuin alkuaikoina. Uusia palveluita ja henkilöitä on tullut, mutta henki on pysynyt samana.
H: Niin.. Suomenojasta puheenollen, niin sen porukkaa on kutsuttu muissa toimipisteissä ’joukoksi vasemmistonuoriksi’ ja ’Punavuoren hipstereiksi’. Miten kommentoisit näitä väittämiä?
TH: Haha, no tuota.. Kyllä minä näkisin, että niissä on jotain perää! Olemme yrittäneet tuoda Espooseen vähän Punavuoren ja Kallion vihertäviä vasemmistotuulia. Kommenteista päätellen olemme siinä onnistuneet. 
H: Mikä on mielestäsi parasta sinun ammatissa?
TH: Paras asia on ehdottomasti, kun pääsee tutustumaan erilaisiin ihmisiin. Saa uusia näkökulmia ja pääsee kasvattamaan yleistietämystään hyvillä keskusteluilla. Muutenkin koen, että meillä on tosi kivoja asiakkaita. Ihmisten auttaminen antaa tietysti myös hyvän mielen.
H: Teet urheiluhieronnan lisäksi fysioterapiaa. Koska asiakkaan kannattaa tulla fysioterapiaan ja koska urheiluhierontaan?
TH:Kumpaan tahansa kannattaa tulla, mutta näkisin että fysioterapiaan ensisijaisesti, jos on enemmän epämääräisiä ja pitkäkestoisia oireita. Silloin se voi liittyä nivelien virheasentoihin tai vääränlaiseen kuormitukseen, jolloin fysiolla on enemmän työkaluja niitä selvittää. Hieronnasta on usein hyvä lähteä liikkeelle.
H: Entäs tulevaisuus? Missä haluaisit olla 10 vuoden kuluttua?
TH:Hmm.. No, ammatillisesti haluaisin pysyä samalla alalla ja kehittää itseni siinä! Samalla haluaisin myös ammentaa uutta oppia muillakin saroilla, ja suoritankin tällä hetkellä merkonomitutkintoa työn ohessa. Ehkä jotain perhettäkin voisi jossain vaiheessa miettiä….
H: Viimeinen kysymys tulee työkavereiltasi Suomenojalta. Oletko henkilökohtaisesti huolissasi hiusrajan pakenemisesta?
TH: Hah hah. En missään nimessä, se on painunut jo pitkään ja alkaa olla osa identiteettiä. 

Kiitos haastattelusta Teemu! Teemulle voi varata fysioterapiaan ja urheiluhierontaan aikoja  SUOMENOJAN AJANVARAUKSESTA .