SUHK Oy herättänyt kiinnostusta Englannin valioliigassa

Suomen Urheiluhierontakeskus Oy on saanut kutsun Englannin valioliigassa pelaavan Manchester Cityn vieraaksi. Matkan tarkoituksena on jakaa tietotaitoa ja luoda mahdollista yhteistyömallia tulevaisuuteen, josta molemmat osapuolet hyötyisivät.

Ohjelmassa on mm. Man City-Aston Villa ottelu, sekä tutustuminen uuteen harjoituskeskukseen. Ottelun jälkeisenä päivänä SUHK:n edustajat pääsevät myös seuraamaan millä tavoin Cityn pelaajia huolletaan ja kuntoutetaan.

Tavoitimme yrityksemme perustajan Jari Antikaisen kommentoimaan kutsua:

Mikä oli ensimmäinen reaktio kun kutsu tuli Manchesterin suunnalta?

” Kyllähän tämä yllätyksenä tuli vaikka olemmekin olleet aktiivisia Euroopan suuntaan viimeisen kahden vuoden aikana. Se että kutsu tulee nimenomaan Manchester City:n suunnalta onkin jo sitten henkilökohtaisesti aivan järjettömän hieno juttu. Pitää kuitenkin muistaa, että varsinaiseen yhteistyösopimukseen on vielä pitkä matka, mutta toisaalta jotain olemme varmasti tehneet oikein kun olemme päässeet tähän asti.”

Minkä takia SUHK on lähtenyt hakemaan yhteistyötä Suomen rajojen ulkopuolelta, eikö olisi helpompaa toimia Suomessa?

” Valitettavasti Suomessa taloudelliset resurssit useissa urheiluseuroissa ovat kovin rajalliset. Lihashuollon merkitys ymmärretään, mutta siihen ei yksinkertaisesti pystytä rahallisesti panostamaan riittävästi. Olemme tehneet viimeisen kymmenen vuoden aikana muutaman jalkapalloseuran kanssa yhteistyötä Suomessa. Jokainen näistä on päättynyt siihen, että olemme joutuneet perimään saataviamme jälkikäteen. Tällaisessa tilanteessa lihashuollon kehittäminen seurassa on käytännössä mahdotonta, jolloin myös meidän kiinnostuksemme vähenee.”

Onko odotettavissa muita yhteistyökuvioita jalkapallon puolella?

” Saimme itseasiassa viikkoa ennen Cityn kutsua yhteydenoton myös Hollannista, mutta aikataulut eivät osuneet tällä kertaa. Hollannin vierailu on alustavasti sovittu tulevalle syksylle, kun seuraava kausi alkaa. Tämän lisäksi olemme olleet suhteellisen aktiivisia myös muissa lajeissa ja toivottavasti syksyn aikana pääsemme julkaisemaan uusia yhteistyökumppaneita.”

Tulevana viikonloppuna kohti Manchesteria matkaavat SUHK:sta Jari Antikainen, Mikko Virtala sekä Jarno Hyytiäinen. Matkakuulumisia päivitämme blogiin ensi viikolla.