Mikko Virtala esittäytyy

Moikka kaikille!
Olen urheilufysioterapeutti Mikko Virtala ja työskentelen EUHK:n Tapiolan toimipisteessä.  Kirjoitan ajoittain päivän polttavia juttuja EUHK:n facebook sivuille sekä blogiin. Alkuun pieni esittely lienee paikallaan.

Valmistuin fysioterapeutiksi Helsingin ammattikorkeakoulu Stadiasta vuonna 2005. Tämän jälkeen olen ehtinyt touhuta monessa mukana. Urheilupuolella olen itse pelannut jalkapalloa hieman enemmän tosissaan, mutta muuten on tullut harrastettua lähes kaikkea missä on maila, pallo tai mennään muuten vaan kävelyvauhtia nopeammin. Viime talvena, muuton myötä, on jo kerran unohdettu hiihtoharrastuskin saanut uutta kipinää.
Ammatillisesti olen ollut vuodesta 2007 Suomen nuorten jalkapallomaajoukkueen fysioterapeuttina. Lisäksi olen ollut mukana käsipallossa SM-tason joukkueen mukana muutaman vuoden.  Tällä hetkellä tehdään myös paljon töitä ETK:n muodostelmaluistelijoiden parissa. Lisäksi vastaanotolla käy mm. alppihiihtäjiä, purjehtijoita, jääkiekkoilijoita vain muutamia lajeja mainitakseni. Lajikirjosta huolimatta kuitenkin suurin ryhmä on juoksijat. Toimin myös Suomen Urheilufysioterapeutit Ry:n hallituksessa ja kouluttajana. 
Fysioterapiassa oma ohjenuorani on jatkuva kehittyminen sekä järkevän, uusimman tiedon soveltaminen käytännössä vastaanotolla. Tätä uusinta tietoa yritän jakaa myös kaikkien EUHK:n työntekijöiden kanssa. Omat erikoistumisalueet ovat alaraajojen, niska-hartiaseudun, olkapäiden sekä rintakehän toimintaan liittyvät ongelmat ja niiden toimintahäiriöiden vaikutukset kaikkialla kehossa. Näihin vaikutusmekanismeihin on uusimpien tutkimusten sekä koulutusten myötä tullut paljon uutta näkökulmaa.
Vaikkakin vastaanotollani käy lähes päivittäin urheilijoita, pääosa leivästä koostuu ”normaaleista” liikkujista ja työssä käyvistä ihmisistä. Urheilufysioterapia ei ole, mediasta huolimatta, sen ihmeellisempää kuin esim. päätetyössä työskentelevien fysioterapia. Samat ajatukset ja lainalaisuudet pätevät molemmissa. Pääasiallisena tarkoituksena on löytää syy ongelmalle eikä vain hoitaa ns. oiretta. Huippu-urheilijoilla kuntoutuksen/harjoitteiden intensiteetti vain on hieman kovempi ja harjoitteet hieman enemmän lajinomaisia.
Toivotan kaikille hyvää loppu kesää ja antoisia lukuhetkiä!

Mikko Virtala