Maratoonari Hanna Jantunen opastaa juoksijoita syksyn ja kevään ajan!

Maratoonari Hanna Jantunen kirjoittaa syksyn ja ensi kevään aikana uutiskirjeeseen ja facebookin maratoniin valmistautumisesta ja sen suorittamisesta. Jutut suunnitellaan niin, että ne palvelevat tavallista aktiiviliikkujaa ja sellaista, joka suunnittelee ensimmäisen maratonin juoksemista. Alla lyhyt esittely Hannasta:
Saavutukset
– Maratonin suomenmestaruus (2006 ja 2007)
– Puolimaratonin suomenmestaruus (2007)
– 10000m SM-hopeaa (2007 ja 2010)
– Maastojuoksun SM-pronssia (2010)
Tulevaisuuden tavoitteet
– SM-kulta maratonilla syyskuussa 2013
– Zürichin EM-kisarajan alitus keväällä 2014

 
Hanna aloitti kilpajuoksun noin 29-vuotiaana. Jo ensimmäisenä ehjänä kautena hän juoksi maratonin suomenmestariksi ajalla 2:45:07. Nyt 36-vuotiaana, kahden lapsen äitinä Hanna jatkaa juoksu-uraansa ja tavoittelee samalla paikkaa EM-maratonille.
Hannan harjoittelu poikkeaa melko paljon kilpasisariensa harjoitusohjelmista. Juoksua tulee viikoittain keskimäärin vain noin 40-50 km. Viikko-ohjelmaan kuuluu yleensä 3-4 juoksulenkkiä, 1-2 harjoitusta spinningiä, uintia/vesijuoksua ja paljon hyötyliikuntaa kuten lastenvaunujen työntämistä ja työmatkatkojen polkemista. Talvella ohjelmaan kuuluu paljon myös hiihtoa, mikä omalta osaltaan laskee keskimääräisiä viikkojuoksumääriä.
Juoksua on siis Hannan harjoitusohjelmassa vähän, mutta juoksutreenit mitä ohjelmaan mahtuu ovat tehokkaita. Korvaavia lajeja Hanna harrastaa paljon ennaltaehkäistäkseen rasitusvammoja ja pitääkseen harjoittelun mielekkäänä. 

Espoon Urheiluhierontakeskuksen palveluita Hanna on käyttänyt jo vuodesta 2007 saakka. Urheiluhieronnassa Hanna käy säännöllisesti – etenkin kilpailukauden lähestyessä. Urheiluhieronnalla Hanna pyrkii ennaltaehkäisemään rasitusvammoja ja nopeuttamaan kovista harjoituksista palautumista. EUHK:ssa on ilo asioida. Siellä osataan hoitaa juoksijan rasitusvammojen syitä eikä vain niiden seurauksia. Myös hieronta-aikojen saatavuus on hyvä varsinkin kun toimipisteitä on Espoossa jo useita.