Laos, Luang Prabang 23.1.2013/ Vientiane 26.1.2013

Laossa vietin aikaa 2 viikkoa, etelässä ja keskiosissa. Ilma muuttui jo hieman viileämmäksi iltaisin ja öisin, jolloin jouduin kaivamaan rinkan pohjalta pitkähihaista päälle. Ranskan kolonialismin vaikutus näkyy edelleen arkkitehtuurissa ja kahvikulttuurissa. Hyvää cappucinoa, patonkeja ja croisantteja oli tarjolla useassa kaupungissa. Muuten maa on hyviä köyhä ja infrastruktuuri heikkoa, kuten oli myös Kambodzassa. Edelleen ihmetyttää kuitenkin ihmisten ystävällisyys ja iloisuus kaiken köyhyyden keskellä.

Perinteistä Lao hierontaa otin pohjoisempana vanhassa pääkaupungissa Luang Prabangissa ja nykyisessä eli Vientianessa. Molemmat olivat hyviä kokemuksia ja samantyylisiä käsittelyjä. Hinta  oli molemissa sama 60min kokovartalohieronnalle. 50000 LAK, eli hieman alle 5 euroa. Molemmat paikat olivat viihtyisiä ja siistejä.
Perinteisessä Lao hieronnassa ei käytetä öljyä/rasvoja, vaan kuten Kiinassa hieronta on enemmänkin painelua ja pusertelua. Toisessa paikassa sain vetää niskaani myös hieronta paidan ja housut. Vientienen hieroja käytti myös paljon ns. poikittaista hierontatekniikkaa, ja muutenkin käsittely oli hyvin ammattimaista. Raajojen liikuttelua, mobilisointia ja oman painon käyttöä voiman tuottamiseen oli kiva seurata. Voimakkuus oli mukavan napakkaa ja tempo riittävän rauhallista. Olisi ollut kivaa kysellä lisää koulutuksista tai muista asioista, mutta englanti ei näiltä tytöiltä oikein sujunut. Erittäin positiivisia kokemuksia molemmat ja voisin mennä uudestaan etenkin Vientianen hierojalle, jolle riittäisi töitä myös Suomessa. Ehkä selän hieronta voisi olla hieman monipuolisempaa.
Pisteet: 8/10.


 Khmu Spa & Massage, Luang Prapang

 Vientiane

Auringonlasku Vang Viengissä

 Teemu