Kotivinkki: Ylipronaatio

Ylipronaatio on sanana tuttu varmasti monille lähinnä urheiluliikkeiden kenkäosastoilta. Ylipronatoivassa jalassa normaali kineettinen ketju ei toimi kuten pitäisi ja tämä aiheuttaa ongelmia usein varsinkin juostessa. Ei siis ole aivan sama millaisilla jalkineilla asfalttilenkkejä tömistelemme. Yhden jalan kyykky korreloi vahvasti omaa juoksuaskellustamme ja kertoo paljon siitä millaiset kengät jalkaan olisi hyvä valita. 
Kaikkien kehon osien toimiessa optimaalisesti, rasitus jakautuu tasaisesti koko kehossa. Jonkun kohdan pettäessä rasitus kulminoituu taas tiettyyn pisteeseen liikaa, jolloin syntyy kipu. Ylipronaatiossa tuo pettävä kohta on nilkassa, jossa tapahtuu liiallinen liike sisäänpäin painon ollessa yhdellä jalalla.
Linjauskyykky on hyvä harjoite, jolla voit treenata kotona pakara- ja reisilihasten lisäksi juuri nilkkaa tukevia lihaksia ja niiden hallintaa.
Tarkkaile peilistä kolmea tukipistettä;
-lonkkaluun etukärkeä
-polvilumpion keskikohtaa, sekä 
-II-varvasta
Ja pyri pitämään nuo kolme pistettä koko liikkeen ajan luotisuoran viivan takana.

Ohje:
Seiso yhdellä jalalla peilin edessä. Kyykisty niin, että lonkka-polvi-II-varvas pysyvät samassa linjassa. Tee liike vain siihen asti, että linjaus säilyy! Tee 2×20 toistoa molemmilla jaloilla.