Kiina / Peking 24.11.2012

Tarkoitukseni oli käydä hieronnassa myös Mongolian pääkaupungissa Ulan Batorissa, mutta perinteinen matkaajan vatsatauti esti sen kokemuksen. Hieronnat siis jatkuivat Kiinassa ja valtavassa Pekingissä, jossa vierähti lopulta kokonainen viikko. Silti näkemistä jäi vielä seuraavillekkin kerroille. Kaiken kaikkiaan Kiinassa vietin noin 3 viikkoa matkustaen rannikkoa pitkin pohjoisesta kohti Hong Kongia.

Pekingissä hyvää hieronta paikkaa kyselin hostellin tiskiltä, josta minut ohjattiinkin muutaman korttelin päässä olevaan hieronta / kampaamo / kosmetologi paikkaan. Osoite kirjoitettiin paperille jota sitten myöhemmin esitin noin 6 ihmiselle matkan varrella. Yleensä ohjeena oli kävellä käden osoittamaan suuntaan ja kääntyä siten vasemmalle tai oikelle? Aikaa reilun kilometrin matkaan meni noin 25minuuttia. Ihmiset olivat hyvin avuliaita, mutta kellään tainnut olla oikeasti hajua paikasta tai osoitteesta. Yllättävää oli että kahteen kertaan ohjeet sain englannin kielellä!

Lopulta paikka löytyi. Aika nuhjuisen näköinen putiikki, mutta mistäs sitä ikinä tietää miten hyvä hieroja siellä on? Hieronta huonekin oli vähän hämärä, mutta ihan kodikas ja siisti. Lattialla oli myös lämpölamppu, joka oli tarpeeseen huoneen ollessa aika kylmä. Hierojana oli mies noin 30 vuotias, joka ilmeisesti on myös parturikampaaja, ainakin habituksesta päätellen. Hän puhui muutaman sanan englantia. Tilasin perinteisen kiinalaisen kokovartalohieronnan 60min. Hinta 90 yuania eli reilun 11€. 


Perinteisessä kiinalaisessa hieronnassa ei käytetä öljyä tai muita rasvoja. Eli ei sitä perinteistä öljyn levittelyä! Hierontaan kuului paljon painelua ja erikoista nipistelyä/puristelua. Pyyhe oli usein  välikappaleena parantamassa otetta. Hieronta tehtiin siis varpaista korviin asti – kirjaimellisesti. En välttämättä nauttinut siitä kun joku tunkee sormet korviini ja tekee kevyttä traktiota! Voimakkuutta oli riittävästi välillä liikaakin, jolloin jouduin hierojaa pyytämään keventämään. Tekniikka oli varsin kovakourainen ja itse sain muutamia mustelmia sekä päänsäryn, jota en yleensä hieronnoista saa. Täytyy sanoa, että kiitettävästi hän onnistui hermoni löytämään, joita hän sitten iloisesti paineli! Ei niin mielyttävää! Hieroja myös ilmeisesti seurasi kiinalaisessa lääketieteessä käytettäviä meridiaaneja. Näin ainakin olettaisin, kun yritin miettiä miten hän hieroo ja missä järjestyksessä.

Loppupisteet hieronnalle 5/10. Voisin kokeilla uudestaan, mutta hermojen rusikoinnin voisi jättää väliin. 


Teemu