Kambodza / Siem Reap 12.1.2013

Vietnamin jälkeen matka jatkui kaakkois Aasian köyhimpiin maihin kuuluvaan Kambodzaan. Siellä muutaman stopin kautta maan toiseksi suurimpaan kaupunkiin Siem Reapiin. Suurin nähtävyys täällä on tietysti mahtava Angkor Watin temppelialue. Ikivanhoja temppelin raunioita on alueella tuhansia. Huikea paikka, mutta liikaa turisteja! 
Hieronta paikkoja kaupungista löytyy lukuisia, kuten myös tuktuk kuskeja. Hieronnassa kävin kaupungissa kahdesti, joista toinen oli thaihierontaa. Ei siitä sen enempää, se oli ihan kamala. Myöhemmin kokeilin perinteistä hierontaa eli traditional khmer massagea. Paikan valitsin taas mutu tuntumalla keskustan alueelta. Hinta 5 US dollaria, joka on siis maassa käytettävä valuutta rielien lisäksi. 

Siistin näköinen paikka, jossa useita hieronta patjoja sekä hierojia. Hierojana parikymppinen kundi, joka on hierontaa tehnyt pari vuotta osa-aikaisesti. Hän opiskelee englantia, joten jutustelua riitti. Hänen palkkansa hieronnoista on puoli dollaria / hieronta. Tippiä hän saa toisinaan. Kuukausipalkka on yleensä noin 50 dollaria. Justiinsa. Hieronta oli 60min ja kokovartalo. Tekniikka Khmer hieronnassa oli todalla sively voittoinen ja voiman käyttö kevyttä. Nyt oli taas sitä perinteistä rasvan levittelyä tai tässä tapauksessa öljyn. Mikään huippu kokemus ei siis ollut tämäkään, mutta hierojan persoonallisuus ja aitous nostaa pisteitä. Ihan hyvä kokemus pelkästään rentoutumiseen, ei niinkään vaivojen helpottamiseen. 
Pisteet 5/10.

  Hierontapatja

  Hieroja

  Angkor Wat

Teemu