Ho Chi Minh City / Vietnam 29.12.2012

Suunnitelmani oli matkustaa Vietnamin halki pohjoisesta etelään junalla. Noh, lopulta vietinkin maassa ainoastaan 2 yötä, Ho Chi Minh Cityssä eli tutummin Saigonissa. Kaupunki on hyvin vilkas ja skoottereita hurisee joka puolella, kuten myös turisteja. Asukkaita on ilmeisesti noin 9 miljoonaa. Filippiinien kaaottisen pääkaupungin Manilan jälkeen kaupunki oli kuitenkin omasta mielestäni hyvin rauhallinen ja mukava paikka viettää pari päivää ennen Kambodzaan siirtymistä.

Itse majoituin perinteisellä backpacker alueella Pham Ngu Laolla, jonka alueella on useita spa ja hierontapaikkoja sekä kaikkea muuta mahdollista. Ensin yritin löytää sokeiden hierojien instituutin, jossa kuulin olevan hyviä hierojia, mutta eipä sitä ikinä löytynyt. Apua kysyttäessä sain vastaukseksi leveitä hymyjä ja pään pyörityksiä. Päätin siis taas marssia johonkin paikkaan mikä sattuu kohdalle. “Massage massage” eli hieronta putiikkeja riittää… 

Valitsemani hieronta/spa/taidekeskus  Jasmine vaikutti sen verran oudolle yhdistelmälle, että valitsin sen. Portaat yläkertaan, josta löytyi todella siisti huone, jossa lattialla 3 leveää hierontapöytää. Taustalla rauhallista musiikkia. Hierojani nimi oli Duyen joka on 23-vuotias nainen. Hän on työskennellyt tässä paikassa 3 vuotta ja kertoi opiskelleensa aiemmin 3 vuotta. Tarkoittikohan hän samaa asiaa? Aluksi hän oli hieman ujo, mutta myöhemmin hyvin puhelias vaikka englanti olikin huonoa, mutta ihan riittävän hyvää. Myöhemmin hieronnan jälkeen hän opetti vielä muutamat tärkeimmät sanat Vietnamin kielellä. Erittäin hauska tyyppi. Hinta perinteiselle vietnamilaiselle hieronnalle oli 150000 Dongia eli noin 5 euroa. Lisäksi tippasin avokätisesti kokonaisella eurolla!

Hieronta oli erittäin laadukasta ja monipuolista. Rakenne oli sama kuin aiemmin, eli kokovartalo 60 minuutissa. (Selkä ja raajat takaa, ympäri ja sama homma etupuolelta, lopuksi selkää vielä istuen). Aluksi kuuman kostealla pyyhkellä selän painelua, aika mielyttävä tunne vaikka kuuma oli muutenkin. Tämän jälkeen öljyllä perus sivelyhierontaa sekä mm. jonkinlaista nikamien/nivelien mobilisointia. Myös tutut taputukset ja naputukset kuuluivat settiin! Hieronnassa hän käytti hyväkseen sormia, kämmeniä, kyynärpäitä/kyynärvarsia, polvia ja jalkoja. Tuli mieleen thaihieronta, mutta kuitenkin eritavalla.

Tekniikat erosivat kyllä aiemmista hieronnoista samoin tempo oli mukavan rauhallinen. Erittäin monipuolinen käsittely siis ja voimaa oli sopivasti. Myös käytännön anatomian tuntemus vaikutti hyvälle, sen verran tarkasti hän lihakset ja luiset kohdat tunnusteli. Ehdottomasti paras hieronta tähän mennessä ja samoin kokonaisfiilis käsittelyn jälkeen oli semmoinen kuin kuuluukin. Hieman tärähtänyt, mutta rentoutunut! 

Pisteet 8/10.

  Hieronnan jälkeen!

  Jasmine Spa, Vietnam.

  Perinteistä risteykseen ajamista Saigonin tyyliin, eli kaikki samanaikaisesti.

 Teemu