Filippiinit / El Nido 22.12.2012

El Nido on pieni kylä Palawanin saaren pohjois osassa. Sukelluskurssin jälkeen ajattelin hieronnan olevan paikallaan. Myös auringossa grillattu vitivalkoinen suomiliha tarvitsi viilentävää eukalyptus kookosöljy yhdistelmää. Hieronta paikaksi valitsin rantakadulla olevan hieronta/spa keskuksen. Sisältä keskus oli ihan viihtyisä ja siisti. 4 hieronta pöytää rinnakkain verhoilla eroteltuina. Tuulettimet katossa – onneksi! Myös joitain spahoitoja oli tarjolla, ne jätin kokeilematta.Hieronta oli yhdistelmähieronta eri tekniikoita, mutta kuulemma perinteistä filippiiniläistä. Kesto 60minuuttia ja kokovartalohieronta. Hinta 350 pesoa eli noin  6.5 euroa. Hierojana oli Michele Moreno, joka kertoi opiskelleensa 3 vuotta. Tässä paikassa hän on tehnyt töitä vuoden verran. Hän puhuu suhteellisen hyvää englantia, kuten kaikki muutkin Filippiineillä. Vähän jäi arveluttamaan kolmen vuoden opiskelu?
Hieronta oli pitkälti sivelyhierontaa öljyn kanssa, mutta myös jonkun verran painelua pyyhkeen lävitse. Raajoja pyöriteltiin sekä nikamille annettiin myös kevyttä painelua ja mobilisointia. Aikalailla klassista perushierontaa. Voimakkuus oli suhteellisen kevyttä, eli lähinnä rentouttavaa. Tempo oli paljon rauhallisempi kuin Venäjällä tai Kiinassa, joka on mielestäni aina hyvä asia. Hieroja vaikutti ammattitaitoiselle ja teki työnsä tarkasti. Pöydällä köllötellessä kadun äänet, kuten kolmipyörien pärinä ja erilaisten kauppiaiden myynti huudot häiritsivät hierontaa.
Loppuarvio hieronnasta ja paikasta on ihan jees! Ei ehkä tehokkainta, mutta rentouttavaa. Voisin kokeilla uudestaan. Pisteet: 6/10.


Teemu