EUHK:n Niska-HartiaSeutu-konsepti

Tutun kuuloisia lauseita, eikö?


”Liikuntaelimistön vaivat ovat tavallisimpia työhön liittyviä terveysongelmia Suomessa ja suurin sairauspoissaolojen syy.” 
-Työterveyslaitos.fi

”Lihasjännitystyyppinen niskakipu on kivun vuoksi terveyskeskuslääkäriin hakeutuvilla yleisin diagnoosi.”
-Terveyskirjasto

”Niskahartiaseudun vaivoja, kipuja ja särkyjä on joka kuukausi joka toisella suomalaisella aikuisella” 
(Bäckmand & Vuori 2010).

”Niska-hartiaseudun kivut ovat hyvin tavallisia opiskelijoilla” 
-YTHS.fi

Törmäämme Espoon UrheiluHieronta Keskuksessa näihin asioihin päivittäin. Suurin osa niska- ja hartiaseudun ongelmista ovat lyhytaikaisia, toistuvia ja johtuvat lihasjännityksistä. Kipusi voi olla niskassa, takaraivolla, lapojen välissä tai hartioiden alueella. Se voi olla terävää/ jomottavaa/särkevää/väsymisen tunnetta. Sinulla voi ilmetä päänsärkyä tai käsien puutumista. Nämä moninaiset ongelmat johtuvat usein mm. hartioiden asennosta tai lapaluiden toiminnan puutteista. Näitä ongelmia on usein vaikea havaita itse, koska keho on tottunut pikku hiljaa väärään asentoon ja pitää sitä normaalina olotilana. Jos ongelmaa ei korjata niin oire toistaa itseään erilaisilla aikaväleillä, toisilla useammin kuin toisilla.

Tämän takia olemme kehittäneet niska-hartia konseptin, jotta voisimme palvella sinua paremmin ja saisit nopeamman sekä pysyvämmän avun ongelmaasi.

Urheiluhierojamme toteuttavat NHS-konseptia (NHS=niska-hartiaseutu) kaikissa ko. alueen hoidoissa. Konseptiimme kuuluu hyvä NHS-alueen tietämys sekä anatomian että biomekaniikan osalta, hyvät hoitotekniikat sekä esim. kinesioteippaus yms. Kun pakettiin lisätään EUHK:n ajattelumalli asiakkaiden hoitamisesta eli pyrkimys vaikuttaa ongelman syyhyn eikä pelkästään itse oireeseen niin tulokset ovat olleet äärimmäisen hyviä ja asiakkaat tyytyväisiä.  Lisäksi päivitämme hierojiemme tietämystä asiasta säännöllisillä koulutuksilla.

Mikäli hyvään hoitotulokseen ei jostain syystä päästä niin urheiluhierojiamme tukee fysioterapeutit, osteopaatit sekä tarvittaessa yhteistyölääkärimme. Meillä et ole ongelmasi kanssa yksin.

Terveisin
Mikko Virtala
Urheilufysioterapeutti

Mikko Virtala vastaa EUHKin hierontakoulutuksesta. Hän on myös nuorten jalkapallomaajoukkueen fysio ja toimii Suomen Urheilufysioterapeutit Ry:n hallituksessa ja kouluttajana.